Блог Словенија

Словенечки факултети: Кој најчесто се запишува на нив?
Во Словенија има 47 факултети кои претставуваат 29 специјалности. Секоја година, овие образовни...
Детали
Тековна статистика на апликации на словенечките факултети во учебната 2023/2024 година
Има повеќе пријавени отколку што има слободни места Заврши првиот пријавен рок за...
Детали
Се што треба да знаете за системот за бодување „EКТС“
Системот на бодови попознат како ЕКТС е опис на вашето идно академско образование изразено во...
Детали
Универзитетот во Љубљана ја задржа високата позиција во рејтингот на најдобрите универзитети во светот
Размислувате за студирање во Словенија и тоа во нејзиниот главен град? Универзитетот во Љубљана е...
Детали
Студентска размена Еразмус+
Сè попопуларната студентска размена се повеќе и повеќе станува составен дел од студиите....
Детали
Зошто да го изберете Универзитетот во Марибор?
На прв поглед, Марибор е типичен град со дури 7 мостови, тивка и зелена Драва и улици без преголема...
Детали
Зошто на постдипломски студии?
Доколку сакате да го подобрите вашето знаење од одредена област, тогаш постдипломски студии се...
Детали
Словенија како студентска дестинација
Студиските програми во Словенија се реализираат на 6 универзитети, 40 самостојни восокообразовни...
Детали
Студентски права и придобивки во Словенија
Студентскиот живот не само што носи обврска да се присуствува на предавања, вежби и да се полагаат...
Детали
Бесплатни студии во Словенија и бројни погодности за студентите
Доколку барате квалитетни, перспективни и бесплатни студии со меѓународно призната диплома,...
Детали
Информација што задолжително мора да ја знаат сите студенти во Словенија
Ако го читате овој текст, сигурно ве интересира образованието во Словенија, планирате да се...
Детали
Зошто вреди да се изучува туристичкиот бизнис токму во Словенија?
Има еден израз кој што вели: „голема среќа е да имаш работа која што истовремено ти е и хоби“. Во...
Детали
Информација за кандидатите: за кои студиски програми во Република Словенија треба да се полагаат приемни испити
За запишување во поголемиот број на образовни установи во Република Словенија нема потреба да се...
Детали
Бесплатно студирај во Словенија
Одлична вест за сите што живеат во Босна и Херцеговина, Србија, Црна Гора и Македонија и што сè...
Детали
Студентска работа во Словенија
Секој што студира на словенечките високообразовни институции и има студентски статус, има право...
Детали
На помош на студентот: како да избегнеме плагијаторство при пишување на дипломската работа
Пишувањето на дипломската работа на кројот од вашето студирање не е едноставна работа. Многу...
Детали
Во здраво тело – здрав дух: 10 совети за достигнување на долговечност
За продуктивно да учите, работите и да уживате во животот во сите негови форми, треба да бидете...
Детали
Помош за студентите: подготовка на семинарски и есеи
Неодминлив дел кој ви претстои како студенти се семинарските трудови, есеите и другите видови...
Детали

    Закажете
    консултација

    Поставете ни прашање и закажете консултација.
    Нашите експерти ќе ви одговорат што е можно поскоро.

    Поставете ни прашање