Впечатоци за студирање во Словенија https://study.2tm.eu/content/webpc-passthru.php?src=https://study.2tm.eu/content/uploads/sites/4/2022/12/education-default-mk.png&nocache=1
Оценка: 5 врз основа на 7 оценки
mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star
Впечатоци за студирање во Словенија
5 https://study.2tm.eu/content/uploads/sites/4/2022/05/background_girl_green.webp Неда Јакша Зошто решивте да студирате во Словенија? Што влијаеше на вашата одлука да студирате во Словенија? Решив да студирам во Словенија заради можностите кои би ги имала после дипломирањето, заради квалитетот на студиите и добриот животен стандард во земјата. На мојата одлука влијаеше фактот дека студиите се бесплатни, тоа што има можности за студии на англиски јазик и тоа што имам слушнато многу убави впечатоци од луѓе кои претходно студирале таму. Кој смер на студии успешно го запишавте? Колку сте задоволни од соработката со 2ТМ? Јас запишав компјутерски науки и информатички технологии на ФАМНИТ во Копер. Јас сум многу задоволна! Тие ги имаа одговорите на сите мои прашања и секогаш беа ажурни. Тие ми помогнаа при изборот на факултетот и секогаш ми даваа зборови на поддршка. Зошто би ја препорачале 2ТМ? Бидејќи за мене лично, запишувањето на факултет не можеше да се реализира без нив. Тие ми го олеснаа запишувањето и овозможија безгрижно решение за сите проблеми со кои би се соочила доколку се запишував на факултет сама. Секогаш ми даваа максимална помош и многу сум ѕадоволна што избрав ваков пристап на упиз на студии.

Зошто решивте да студирате во Словенија? Што влијаеше на вашата одлука да студирате во Словенија?

Решив да студирам во Словенија заради можностите кои би ги имала после дипломирањето, заради квалитетот на студиите и добриот животен стандард во земјата. На мојата одлука влијаеше фактот дека студиите се бесплатни, тоа што има можности за студии на англиски јазик и тоа што имам слушнато многу убави впечатоци од луѓе кои претходно студирале таму.

Кој смер на студии успешно го запишавте? Колку сте задоволни од соработката со 2ТМ?

Јас запишав компјутерски науки и информатички технологии на ФАМНИТ во Копер. Јас сум многу задоволна! Тие ги имаа одговорите на сите мои прашања и секогаш беа ажурни. Тие ми помогнаа при изборот на факултетот и секогаш ми даваа зборови на поддршка.

Зошто би ја препорачале 2ТМ?

Бидејќи за мене лично, запишувањето на факултет не можеше да се реализира без нив. Тие ми го олеснаа запишувањето и овозможија безгрижно решение за сите проблеми со кои би се соочила доколку се запишував на факултет сама. Секогаш ми даваа максимална помош и многу сум ѕадоволна што избрав ваков пристап на упиз на студии.

Неда Јакша
mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star
Впечатоци за студирање во Словенија
5 https://study.2tm.eu/content/uploads/sites/4/2022/05/background_girl_green.webp Слаѓана Токиќ Што влијаеше на одлуката за студирање во Република Словенија? Моето дете изрази желба да го продолжи своето образование, но не во својата земја. Република Словенија од секогаш ми се допаѓала како една средена и културна земја па така во договор со детето се одлучивме за неа. Што ве изненади пријатно во врска со студирањето и/или животот на вашето дете во Република Словенија? Самостојноста пред се. И многу лесното прилагодување на новата земја, новата култура и обичаи. Исклучителната снаодливост и големата пристапност на сите во Република Словенија. Зошто би ја препорачале компанијата 2TM? Компанијата 2TM ја пронајдов сосема случајно на интернет кога пребарував информации за студирање во Република Словенија. Генерално тоа беше веб страната која што му обезбеди најмногу информации. Кога за прв пат стапив во контакт со вработените, бев пријатно изненадена од начинот на комуникација. Веќе на првиот контакт се ми беше одлично објаснето и тоа беше работата што ме наведе да склучам договор за понатамошна соработка. Компанијата е многу ажурна, води сметка за најситните детали и сите работи, коишто треба да се завршат се завршуваат на време. Навистина морам да го пофалам начинот на работа бидејќи навистина ми ги олесни сите работи, од собирањето на документи до самиот упис. Искрено да не беше оваа компанија, навистина не знам како ќе успеавме се сами да завршиме. Едно огромно благодарам од мене.

Што влијаеше на одлуката за студирање во Република Словенија?

Моето дете изрази желба да го продолжи своето образование, но не во својата земја. Република Словенија од секогаш ми се допаѓала како една средена и културна земја па така во договор со детето се одлучивме за неа.

Што ве изненади пријатно во врска со студирањето и/или животот на вашето дете во Република Словенија?

Самостојноста пред се. И многу лесното прилагодување на новата земја, новата култура и обичаи. Исклучителната снаодливост и големата пристапност на сите во Република Словенија.

Зошто би ја препорачале компанијата 2TM?

Компанијата 2TM ја пронајдов сосема случајно на интернет кога пребарував информации за студирање во Република Словенија. Генерално тоа беше веб страната која што му обезбеди најмногу информации. Кога за прв пат стапив во контакт со вработените, бев пријатно изненадена од начинот на комуникација. Веќе на првиот контакт се ми беше одлично објаснето и тоа беше работата што ме наведе да склучам договор за понатамошна соработка. Компанијата е многу ажурна, води сметка за најситните детали и сите работи, коишто треба да се завршат се завршуваат на време. Навистина морам да го пофалам начинот на работа бидејќи навистина ми ги олесни сите работи, од собирањето на документи до самиот упис. Искрено да не беше оваа компанија, навистина не знам како ќе успеавме се сами да завршиме. Едно огромно благодарам од мене.

Слаѓана Токиќ
mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star
Впечатоци за студирање во Словенија
5 https://study.2tm.eu/content/uploads/sites/4/2022/05/slobodanka-grcic.webp Слободанка Грчиќ Нашите препораки за работа со 2ТМ се искрени и проткаени со најпозитивни искуства. Кога им кажуваме на нашите пријатели како помина процесот на упис, завршуваме со реченицата: „Не би успеале сами. Така, со помош на професионалци кои ни водеа низ целиот процес, се беше едноставно, лесно и без трошка стрес! Ви благодариме што постоете! Кога мојот син ми кажа за неговата желба да студира во Словенија, јас бев изненадена. По неговото објаснување зошто (можноста за бесплатни студии, добро организиран образовен систем во кој студентите – се високо ценети и имаат многу придобивки, диплома признаена во целиот свет. Како мајка, фактот дека Словенија е на врвот на листата на безбедни земји и релативно близу до Србија значеше многу. Како семејство, сите ние се заинтересиравме и почнавме да истражуваме. Организирана земја, културно слична на нашата, еколошката најсвесна земја во светот сигурно би можела да биде втор дом за нашиот син. Пребарувајќи на интернет, дојдовме до агенцијата 2ТМ. На почетокот се појави сомнеж дали сме го направиле вистинскиот избор бидејќи иднината на нашето дете ја „оставаме“ во раце на луѓе кои не ги знаеме. Но, по неколку состаноци, бевме сигурни дека изборот е правилен. Воодушевени сме од професионалноста на сите вработени во агенцијата, оние со кои бевме во редовен контакт и оние кои беа „невидливи“ за нас, но и тие беа дел од тимот. Како мајка, ме мачеа многу сомнежи и „што, како, зошто“ и имав безброј прашања на кои соработниците од 2ТМ ми одговараа со голема брзина и со многу разбирање. Целата атмосфера ги направи моите мајчински стравови на минимум бидејќи поддршката од 2ТМ беше феноменална. Димитрије официјално стана студент по менаџмент на Универзитетот Приморска. Заедно стигнавме до целта. Нашата среќа искрено ја споделија вработените во 2ТМ. Димитрије сега учи словенечки јазик, тој е во процес на добивање дозвола за престој, се очекува да се пресели и да започне студентски живот, а сето тоа останува на 2ТМ, кое продолжува да го води. Морам да нагласам дека сме многу среќни бидејќи целиот процес на упис (со голема помош на неверојатниот 2ТМ) го направивме од нашиот дом, без да одиме во Словенија. Заштедивме пари и време и се спасивме од процедурите воведени поради КОВИД 19. Во следната студентска година, ќе имаме можност повторно да работиме со 2ТМ, бидејќи нашиот помал син, охрабрен од искуството на неговиот брат, одлучи да студира во Словенија. Нашите препораки за работа со 2ТМ се искрени и проткаени со најпозитивни искуства. Кога им кажуваме на нашите пријатели како помина процесот на упис, завршуваме со реченицата: „Не би успеале сами. Така, со помош на професионалци кои ни водеа низ целиот процес, се беше едноставно, лесно и без трошка стрес!”

Нашите препораки за работа со 2ТМ се искрени и проткаени со најпозитивни искуства. Кога им кажуваме на нашите пријатели како помина процесот на упис, завршуваме со реченицата: „Не би успеале сами. Така, со помош на професионалци кои ни водеа низ целиот процес, се беше едноставно, лесно и без трошка стрес!

Ви благодариме што постоете!

Кога мојот син ми кажа за неговата желба да студира во Словенија, јас бев изненадена. По неговото објаснување зошто (можноста за бесплатни студии, добро организиран образовен систем во кој студентите – се високо ценети и имаат многу придобивки, диплома признаена во целиот свет. Како мајка, фактот дека Словенија е на врвот на листата на безбедни земји и релативно близу до Србија значеше многу. Како семејство, сите ние се заинтересиравме и почнавме да истражуваме. Организирана земја, културно слична на нашата, еколошката најсвесна земја во светот сигурно би можела да биде втор дом за нашиот син.

Пребарувајќи на интернет, дојдовме до агенцијата 2ТМ. На почетокот се појави сомнеж дали сме го направиле вистинскиот избор бидејќи иднината на нашето дете ја „оставаме“ во раце на луѓе кои не ги знаеме. Но, по неколку состаноци, бевме сигурни дека изборот е правилен. Воодушевени сме од професионалноста на сите вработени во агенцијата, оние со кои бевме во редовен контакт и оние кои беа „невидливи“ за нас, но и тие беа дел од тимот. Како мајка, ме мачеа многу сомнежи и „што, како, зошто“ и имав безброј прашања на кои соработниците од 2ТМ ми одговараа со голема брзина и со многу разбирање. Целата атмосфера ги направи моите мајчински стравови на минимум бидејќи поддршката од 2ТМ беше феноменална.

Димитрије официјално стана студент по менаџмент на Универзитетот Приморска. Заедно стигнавме до целта. Нашата среќа искрено ја споделија вработените во 2ТМ. Димитрије сега учи словенечки јазик, тој е во процес на добивање дозвола за престој, се очекува да се пресели и да започне студентски живот, а сето тоа останува на 2ТМ, кое продолжува да го води.

Морам да нагласам дека сме многу среќни бидејќи целиот процес на упис (со голема помош на неверојатниот 2ТМ) го направивме од нашиот дом, без да одиме во Словенија. Заштедивме пари и време и се спасивме од процедурите воведени поради КОВИД 19.

Во следната студентска година, ќе имаме можност повторно да работиме со 2ТМ, бидејќи нашиот помал син, охрабрен од искуството на неговиот брат, одлучи да студира во Словенија.
Нашите препораки за работа со 2ТМ се искрени и проткаени со најпозитивни искуства. Кога им кажуваме на нашите пријатели како помина процесот на упис, завршуваме со реченицата: „Не би успеале сами. Така, со помош на професионалци кои ни водеа низ целиот процес, се беше едноставно, лесно и без трошка стрес!”

Слободанка Грчиќ
mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star
Впечатоци за студирање во Словенија
5 https://study.2tm.eu/content/uploads/sites/4/2022/05/background_girl_green.webp Сташа Тадин За студии во Словенија се одлучивме врз основа на препораките и позитивните искуства на пријатели чии деца се дипломирани студенти на словенечки универзитети. Одлуката во голема мерка е под влијание на фактот дека преку програмите на словенечките универзитети препознавме соодветна грижа за студентите, квалитетен образовен систем и видовме голем потенцијал во тоа. Се определивме за биоинформатика. Насоката на Биоинформатиката ја гледаме како окупација на иднината, што е многу слично на желбите и афинитетите на нашата ќерка. Студиите во Словенија се бесплатни, а студентската услуга нуди голем број придобивки за студентите. Како мајка, јас сум крајно задоволна од соработката со 2ТМ. Првата средба со 2ТМ веб страната е исклучтелен, бидејќи страната обезбедува многу информации, а вработените во 2ТМ се исклучително пријателски и професионален тим. Ги имавме сите информации на време. Најзначајна ни беше проценката на желбите и можностите во врска со апликацијата на факултетите, како и други информации поврзани со подготовка на документација и поврзани со самата пандемиска состојба. Не осетивме никаков стрес околу уписот. Како мајка која се разделува од својата ќерка 700 км, чувствувам помалку стрес благодарение на 2ТМ отколку да е ќерка ми на 70км на студии и од срце ја препорачувам соработката со 2ТМ агенцијата.

За студии во Словенија се одлучивме врз основа на препораките и позитивните искуства на пријатели чии деца се дипломирани студенти на словенечки универзитети.

Одлуката во голема мерка е под влијание на фактот дека преку програмите на словенечките универзитети препознавме соодветна грижа за студентите, квалитетен образовен систем и видовме голем потенцијал во тоа.

Се определивме за биоинформатика. Насоката на Биоинформатиката ја гледаме како окупација на иднината, што е многу слично на желбите и афинитетите на нашата ќерка. Студиите во Словенија се бесплатни, а студентската услуга нуди голем број придобивки за студентите.

Како мајка, јас сум крајно задоволна од соработката со 2ТМ. Првата средба со 2ТМ веб страната е исклучтелен, бидејќи страната обезбедува многу информации, а вработените во 2ТМ се исклучително пријателски и професионален тим. Ги имавме сите информации на време. Најзначајна ни беше проценката на желбите и можностите во врска со апликацијата на факултетите, како и други информации поврзани со подготовка на документација и поврзани со самата пандемиска состојба. Не осетивме никаков стрес околу уписот.

Како мајка која се разделува од својата ќерка 700 км, чувствувам помалку стрес благодарение на 2ТМ отколку да е ќерка ми на 70км на студии и од срце ја препорачувам соработката со 2ТМ агенцијата.

Сташа Тадин
mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star
Впечатоци за студирање во Словенија
5 https://study.2tm.eu/content/uploads/sites/4/2022/05/background_boy_green.webp Стефан Миљковиќ Поставив неколку прашања околу процедурата за добивање на студентска виза. Вработените во 2ТМ успеаа да ми одговорат во рок од еден саат. Добив одговор на сите мои прашања, ми дадоа неколку опции за секој чекор посебно и ми дадоа информации кои ниту во конзулатот на Република Словенија не ги знаеа. Да знаев за нив пред да почнам да ги собирам потребните документи, немаше да размислувам да им ја препуштам целата работа ним. Тие толку го поедноставија целиот процес што буквално се што требаше да направам е да отпатувам во Словенија. Апсолутно одлична фирма која им ја препорачувам на сите кои планираат да студираат во Словенија. Навистина нема да се грижите за ништо со нив.

Поставив неколку прашања околу процедурата за добивање на студентска виза. Вработените во 2ТМ успеаа да ми одговорат во рок од еден саат. Добив одговор на сите мои прашања, ми дадоа неколку опции за секој чекор посебно и ми дадоа информации кои ниту во конзулатот на Република Словенија не ги знаеа.

Да знаев за нив пред да почнам да ги собирам потребните документи, немаше да размислувам да им ја препуштам целата работа ним. Тие толку го поедноставија целиот процес што буквално се што требаше да направам е да отпатувам во Словенија.

Апсолутно одлична фирма која им ја препорачувам на сите кои планираат да студираат во Словенија. Навистина нема да се грижите за ништо со нив.

Стефан Миљковиќ
mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star
Впечатоци за студирање во Словенија
5 https://study.2tm.eu/content/uploads/sites/4/2022/09/traiche-andreev.webp Трајче Андреев Сега сум во втора година од студиите и можам да кажам дека направив правилен избор. Го изучувам тоа што го сакам, а тоа ми дава дополнителна мотивација.  Голема предност на мојот смер е тоа што има рамномерна поделба на предавања и вежби, односно истовремено учење на теорија и пракса. Така ние студентите добиваме целосни знаења од различни области, сестран развој и високи квалификации, неопходни за европскиот пазар на трудот.

Сега сум во втора година од студиите и можам да кажам дека направив правилен избор. Го изучувам тоа што го сакам, а тоа ми дава дополнителна мотивација.  Голема предност на мојот смер е тоа што има рамномерна поделба на предавања и вежби, односно истовремено учење на теорија и пракса. Така ние студентите добиваме целосни знаења од различни области, сестран развој и високи квалификации, неопходни за европскиот пазар на трудот.

Трајче Андреев
mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star
Впечатоци за студирање во Словенија
5 https://study.2tm.eu/content/uploads/sites/4/2022/05/background_boy_green.webp Филип Токиќ Зошто се одлучивте за студирање во Република Словенија? Сакав да студирам надвор од мојата земја но сепак тоа да биде близу. Какво е вашето искуство со студирањето во Република Словенија до сега? Одлично, потполно различно искуство отколку во мојата земја. Дали студирате на словенечки или на англиски јазик? Со какви јазични проблеми се среќавате за време на студирањето? Студирам на словенечки јазик, а исто така имам можност да полагам некои испити и на англиски јазик. Пред да дојдам во Република Словенија посетував курс по словенечки јазик цела година и го совладав јазикот, така што немам проблеми со јазикот. Училиштето за словенечки јазик ми го препорача агенцијата. Зошто би ја препорачале компанијата 2TM? Поради ажурноста, точните информации и помошта за било што во било кое време.

Зошто се одлучивте за студирање во Република Словенија?
Сакав да студирам надвор од мојата земја но сепак тоа да биде близу.

Какво е вашето искуство со студирањето во Република Словенија до сега?
Одлично, потполно различно искуство отколку во мојата земја.

Дали студирате на словенечки или на англиски јазик? Со какви јазични проблеми се среќавате за време на студирањето?
Студирам на словенечки јазик, а исто така имам можност да полагам некои испити и на англиски јазик. Пред да дојдам во Република Словенија посетував курс по словенечки јазик цела година и го совладав јазикот, така што немам проблеми со јазикот. Училиштето за словенечки јазик ми го препорача агенцијата.
Зошто би ја препорачале компанијата 2TM?
Поради ажурноста, точните информации и помошта за било што во било кое време.

Филип Токиќ

    Утисци

    Вашиот коментар ќе биде објавен на страницата.
    Забелешка - Нема да објавуваме коментари со непристојна или навредлива содржина.

    Напишете го коментар

    Можете исто така да ја испратите вашата фотографија