Со наша помош ќе се запишете во германските образовни институции брзо и без да се грижите за детали. Врз основа на податоците од претходните години, со сигурност можеме да кажеме каде ќе ви биде полесно да се запишете и преку кој универзитет побрзо ќе добиете виза.

Знаеме кој Studienkolleg најмногу ќе ви одговара и каде треба да аплицирате сега ако ги добиете сертификатите на крајот на јуни.

Нудиме два пакети за упис на Studienkolleg.

Експрес пакетот 1790€ содржи комплетна услуга за гарантиран упис на вас или вашето дете под надзор на нашите најдобри експерти. Со наша помош за кратко време ќе се запишете во Германија, без да мора да ги разбирате бирократските детали на овој процес.

Премиум пакетот 2790€ е прва и единствена понуда на пазарот на консултантски услуги доколку имате специфична визија за тоа какво треба да биде образованието. За време на запишувањето, ќе ви биде доделен личен специјалист кој не само што ќе ви помогне да се запишете во најпрестижната образовна институција, туку ќе биде подготвен да одговори на сите прашања за уписот, образованието и кариерата во Германија. Еве само неколку примери на ситуации во кои Премиум пакетот би бил најдоброто решение:

 • Сè уште не знаете која специјалност ја сакате и ви треба помош за професионална ориентација, проценка на можностите за вработување и изгледите за кариера.
 • Вие избирате од неколку опции за студирање во Германија и сакате да се подготвите за неколку сценарија одеднаш – на пример, да аплицирате на неколку студиски програми во Германија во исто време.
 • Сакате да се запишете на некоја тешка специјалност – на пример, медицина. Заедно со уписот, сакате да знаете како да ги подобрите вашите изгледи за упис и на кои универзитети имате најголеми шанси.

Упис на факултети

Нудиме три пакети на услуги кои содржат се што ви е потребно за да се запишете на германските универзитети. Пакетите се разликуваат по цена и услуги. Во табелата подолу можете детално да се запознаете со услугите и цените и да ја изберете соодветната опција.

ПАКЕТИ МИНИ
1790€
СТАНДАРД
2290€
ALL INCLUSIVE
2990€
ФАЗА „ПОДГОТОВКА И СОБИРАЊЕ ДОКУМЕНТИ“
     
       
Индивидуален избор на пет универзитети по барање на клиентот и проверка на усогласеноста со барањата на универзитетот.
Креирање листа на документи за избрани универзитети.
Пишување мотивационо писмо на германски или англиски јазик.  
Пишување и обликување на CV на германски или англиски јазик.  
Верификација на пакети со документи.  
Поднесување на други документи по барање на универзитетот.    

Превод на пакет документи.

   
       

ФАЗА НА “ПОДНЕСУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ”

     
       
Пополнување на пријави за упис.  
Испраќање документација до универзитетите и/или uni-assist.  
Добивање германска адреса за кореспонденција со универзитетите.  
       

ФАЗА “ПРИЕМ И УПИС”

     
       
Отворање сметка во Deutsche bank.
Консултации за приемен испит, сметка и виза.
Примање повик за приемни испит.  
Помош при пополнување на формуларот за апликација за виза.  
Поддршка во рок од еден месец од пристигнувањето во Германија.  
Помош при избор на хостел или друг вид на сместување.    

MINI PACKAGE 1790€

ФАЗА „ПОДГОТОВКА И СОБИРАЊЕ ДОКУМЕНТИ“

 • индивидуален избор на пет универзитети по барање на клиентот и проверка на усогласеноста со
 • барањата на универзитетот

ФАЗА “ПРИЕМ И УПИС”

 • Отворање сметка во Deutsche bank
 • Консултации за приемен испит, сметка и виза

ПАКЕТ СТАНДАРД  2290€

ФАЗА „ПОДГОТОВКА И СОБИРАЊЕ ДОКУМЕНТИ“

 • индивидуален избор на пет универзитети по барање на клиентот и проверка на усогласеноста со
 • барањата на универзитетот
 • Креирање листа на документи за избрани универзитети
 • Пишување мотивационо писмо на германски или англиски јазик
 • Пишување и обликување на CV на германски или англиски јазик
 • Верификација на пакет на документи

ФАЗА “ПОДНЕСУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ”

 • Пополнување на пријави за упис
 • Испраќање документација до универзитетите и/или uni-assist
 • Добивање германска адреса за кореспонденција со универзитетите

ФАЗА “ПРИЕМ И УПИС”

 • Примање повик за приемни испит
 • Отворање сметка во Deutsche bank
 • Помош при пополнување на формуларот за апликација за виза
 • Консултации за приемен испит, сметка и виза
 • Поддршка во рок од еден месец од пристигнувањето во Германија

ПАКЕТ „ALL INCLUSIVE“  2790€

ФАЗА „ПОДГОТОВКА И СОБИРАЊЕ ДОКУМЕНТИ“

 • Индивидуален избор на пет универзитети по барање на клиентот и проверка на усогласеноста со
 • барањата на универзитетот
 • Креирање листа на документи за избрани универзитети
 • Поднесување на други документи по барање на универзитетот
 • Пишување мотивационо писмо на германски или англиски јазик
 • Пишување и обликување на CV на германски или англиски јазик
 • Превод на пакет документи
 • Верификација на пакети со документи

ФАЗА НА “ПОДНЕСУВАЊЕ ДОКУМЕНТИ”

 • Пополнување на пријави за упис
 • Испраќање документација до универзитетите и/или uni-assist
 • Добивање германска адреса за кореспонденција со универзитетите

ФАЗА “ПРИЕМ И УПИС”

 • Примање повик за приемни испит
 • Отворање сметка во Deutsche bank
 • Помош при пополнување на формуларот за апликација за виза
 • Консултации за приемен испит, сметка и виза
 • Поддршка во рок од еден месец од пристигнувањето во Германија
 • Помош при избор на хостел или друг вид на сместување

  Закажете
  консултација

  Поставете ни прашање и закажете консултација.
  Нашите експерти ќе ви одговорат што е можно поскоро.

  Поставете ни прашање