ОБРАЗОВАНИЕ ВО ГЕРМАНИЈА

Photo: twitter.com

НИЕ ЌЕ ВИ ГО ИСПОЛНИМЕ СОН – ДА ЖИВЕЕТЕ И СТУДИРАТЕ ВО ГЕРМАНИЈА

Тимот на 2TM нуди помош во процесот на упис и им помогна на над илјада студенти од целиот свет успешно да се запишаат на високообразовните институции во Европа. Целиот процес на запишување на факултет го правиме што е можно поедноставен за кандидатите: од анализа на документи и индивидуален избор на студиски програми до добивање дозвола за престој врз основа на образование.

Предности на студирање во Германија

упис без приемен испит на повеќето факултети

продолжување на дозволата за престој по дипломирањето за време на барањето работа

упис на факултети 2 пати годишно

можност за работа за студенти (до 20 часа неделно)

широк спектар на студиски програми

студентски бонуси

можност да се добие стипендија

2TM е вашиот асистент

Ви помагаме да изберете studienkolleg и да се подготвите за упис

Нудиме неколку пакети за упис на факултети и универзитети

Подготовка за приемни испити онлајн

Помагаме при превод и изработка на документи

Со соработка со нас добивате

ажурирани информации

загарантиран упис

добра стратегија

поддршка во текот на целиот процес

Уписи на Studienkolleg

Studienkolleg – подготвителна година на германските универзитети, неопходна за да се надополни разликата во училишните системи. По студирањето на Studienkolleg, странските студенти ќе можат да се запишат на германските универзитети, како и локалните жители. Ние ќе ви помогнеме да се запишете во Studienkolleg и да обезбедиме професионална поддршка во сите фази.

Што ви треба:

Упис на Studienkolleg

1. Избор на Studienkolleg и услови за упис

2. Сертификат за германски јазик Б1 / Б2

3. Собирање на документи

4. Приемните испити на studienkolle

Упис на факултет

1. Избор на специјалитети и универзитети

2. Завршен studienkolleg или најмалку две години високо образование во матичната земја во слична специјалност

3. Соберете и испратете пакет документи до универзитетот

Пакети за упис на Studienkolleg и универзитети во Германија

Упис на универзитетот

Мини

1790 €

Неопходни услуги за успешен упис на факултет по прифатлива цена – го цениме вашето време

Упис на универзитетот

Стандард

2290 €

Оптимална комбинација на цена и содржина на пакетот – за оние кои се стремат кон златната средина

Упис на универзитетот

All inclusive

2990 €

Понуда за оние кои не сакаат да се грижат за ништо – all inclusive

Studienkolleg

Экспрес

1790 €

Се што ви треба за упис

Studienkolleg

Премиум

2790 €

Сè уште не сте се одлучиле за специјалитет, но сакате да бидете сигурни дека се е како треба

Најчести прашања

 Која е цената на студирањето?

Студиите во Германија се бесплатни доколку имате сертификат за познавање на јазикот (германски или англиски барем Б1) или сте завршиле студиски колеџ. Покрај тоа, потребни ви се финални документи.

Постои концепт на студентски такси (околу 250 евра по семестар). Станот и храната, како и осигурувањето се плаќаат самостојно.

Дали странските студенти можат да работат додека студираат?

Визата издадена на странски студенти ви овозможува да работите 20 часа неделно – 360 дена во годината или 40 часа неделно – 180 дена во годината. Студентската работа се плаќа по час, цената варира од 9 до 17 евра за час.

Кои документи се потребни за Studienkolleg?

За Studienkolleg ќе ви требаат:

• Формулар за апликација

• училишни свидетелства

• потврда за положен приемен испит на универзитетот

• сертификат од универзитетот (ако е достапен)

• сертификат со кој се потврдува знаење на јазикот на ниво не пониско од Б1 (зависи од барањата на одреден Studienkolleg и може да достигне Ц1 во некои случаи)

• во некои случаи – биографија, мотивационо писмо, скенирана прва страница од пасош, фотографија, потврда за тест за проф. ориентација итн.

• Можеби ќе бидат потребни дополнителни документи

Впечатоци од нашите клиенти

Образование во Германија https://study.2tm.eu/content/webpc-passthru.php?src=https://study.2tm.eu/content/uploads/sites/4/2022/12/education-default-mk.png&nocache=1
Оценка: 5 врз основа на 3 оценки
Анна Фролова
mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star
Впечатоците на Анна Фролова за студирањето во Германија
ocena: 5 https://study.2tm.eu/content/uploads/sites/4/2022/05/annafrolova.webp Анна Фролова впечатоци Многите имаат проблеми со документите, а ова е дополнителен стрес во странска земја. Фала му на Бога што ми помина! Апсолутно сите документи беа подготвени навреме и без грешки. Додека сè уште бев во Москва, во амбасадата, ги видов оние кои имаат погрешни документи, а тоа веќе значеше дека годинава нема да можат да одат да студираат. Благодарение на координираните акции на персоналот на 2TM, бев примен на универзитетот и сега студирам во Берлин и патувам низ цела Европа!

Многите имаат проблеми со документите, а ова е дополнителен стрес во странска земја. Фала му на Бога што ми помина! Апсолутно сите документи беа подготвени навреме и без грешки. Додека сè уште бев во Москва, во амбасадата, ги видов оние кои имаат погрешни документи, а тоа веќе значеше дека годинава нема да можат да одат да студираат. Благодарение на координираните акции на персоналот на 2TM, бев примен на универзитетот и сега студирам во Берлин и патувам низ цела Европа!

Иван Прокопенко
mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star
Впечатоците на Иван Прокопенко за студирањето во Германија
ocena: 5 https://study.2tm.eu/content/uploads/sites/4/2022/05/ivanprokopenko.webp Иван Прокопенко впечатоци Би сакал да им се заблагодарам на 2TM и менаџерката Антонина што го остварија мојот сон - да студирам во странство. Немаше апсолутно никакви проблеми со документите, што најмногу ме загрижуваше. Компанијата секогаш давала препораки. Секогаш кога можевте да поставите прашање или да разјасните нешто, одговорот доаѓаше речиси веднаш. Моралната поддршка исто така игра важна улога за мене - дури и кога сум во странска земја, знам дека секогаш ќе ми помогне. Без помошта од компанијата тешко дека би можел сама и без грешки да ги реализирам моите планови. Дефинитивно го препорачувам 2TM на секој што размислува да студира во Германија бидејќи ви гарантира упис и безгрижност!

Би сакал да им се заблагодарам на 2TM и менаџерката Антонина што го остварија мојот сон - да студирам во странство. Немаше апсолутно никакви проблеми со документите, што најмногу ме загрижуваше. Компанијата секогаш давала препораки. Секогаш кога можевте да поставите прашање или да разјасните нешто, одговорот доаѓаше речиси веднаш. Моралната поддршка исто така игра важна улога за мене - дури и кога сум во странска земја, знам дека секогаш ќе ми помогне. Без помошта од компанијата тешко дека би можел сама и без грешки да ги реализирам моите планови. Дефинитивно го препорачувам 2TM на секој што размислува да студира во Германија бидејќи ви гарантира упис и безгрижност!

Марина Самохина
mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star mohylevskyi-ratings-star
Впечатоците на Марина Самохина за студирањето во Германија
ocena: 5 https://study.2tm.eu/content/uploads/sites/4/2022/05/marinasamohina.webp Марина Самохина впечатоци Одав на јазичен курс 2020-21 за да го подобрам мојот германски јазик. Ми се допаднаа наставните методи, практикувавме комуникација, часовите се одржуваа во пријатна средина и учев со задоволство. Да, и секако, стекнав многу нови познанства, па затоа сум презадоволна од курсевите!

Одав на јазичен курс 2020-21 за да го подобрам мојот германски јазик. Ми се допаднаа наставните методи, практикувавме комуникација, часовите се одржуваа во пријатна средина и учев со задоволство. Да, и секако, стекнав многу нови познанства, па затоа сум презадоволна од курсевите!

    Закажете
    консултација

    Поставете ни прашање и закажете консултација.
    Нашите експерти ќе ви одговорат што е можно поскоро.

    Поставете ни прашање