Блог Словенија

Сместување за студенти во Словенија – приватен стан или дом?
Идните студенти се повеќе се интересираат за универзитетите во земјите на Европската унија. Но,...
Детали
Како да се запишете на Мастер студии во Словенија
Студирањето во Европа подолго време e примамливо за студентите од земјите на бивша Југославија....
Детали
Бесплатно студирај во Словенија
Одлична вест за сите што живеат во Босна и Херцеговина, Србија, Црна Гора и Македонија и што сè...
Детали
Студентска работа во Словенија
Секој што студира на словенечките високообразовни институции и има студентски статус, има право...
Детали
Информација за кандидатите: за кои студиски програми во Република Словенија треба да се полагаат приемни испити
За запишување во поголемиот број на образовни установи во Република Словенија нема потреба да се...
Детали
Македонец во Словенија: „Овде видов поубава иднина“
По завршеното основно училиште, Игор Јаневски со своите родители, од главниот град на Македонија...
Детали
Во здраво тело – здрав дух: 10 совети за достигнување на долговечност
За продуктивно да учите, работите и да уживате во животот во сите негови форми, треба да бидете...
Детали
Магистерски студии во Словенија – клуч до вашиот професионален успех
Сте дипломирале или сте во фаза на завршување на вашите додипломски студии и веќе размислувате да...
Детали
На помош на студентот: како да избегнеме плагијаторство при пишување на дипломската работа
Пишувањето на дипломската работа на кројот од вашето студирање не е едноставна работа. Многу...
Детали
Зошто да го изберете Универзитетот во Марибор?
На прв поглед, Марибор е типичен град со дури 7 мостови, тивка и зелена Драва и улици без преголема...
Детали
Бесплатни студии во Словенија и бројни погодности за студентите
Доколку барате квалитетни, перспективни и бесплатни студии со меѓународно призната диплома,...
Детали
Студентски права и придобивки во Словенија
Студентскиот живот не само што носи обврска да се присуствува на предавања, вежби и да се полагаат...
Детали
Помош за студентите: подготовка на семинарски и есеи
Неодминлив дел кој ви претстои како студенти се семинарските трудови, есеите и другите видови...
Детали
Информација што задолжително мора да ја знаат сите студенти во Словенија
Ако го читате овој текст, сигурно ве интересира образованието во Словенија, планирате да се...
Детали
Универзитетот во Љубљана ја задржа високата позиција во рејтингот на најдобрите универзитети во светот
Размислувате за студирање во Словенија и тоа во нејзиниот главен град? Универзитетот во Љубљана е...
Детали
Се што треба да знаете за системот за бодување „EКТС“
Системот на бодови попознат како ЕКТС е опис на вашето идно академско образование изразено во...
Детали
Студентска размена Еразмус+
Сè попопуларната студентска размена се повеќе и повеќе станува составен дел од студиите....
Детали
Словенија како студентска дестинација
Студиските програми во Словенија се реализираат на 6 универзитети, 40 самостојни восокообразовни...
Детали

    Закажете
    консултација

    Поставете ни прашање и закажете консултација.
    Нашите експерти ќе ви одговорат што е можно поскоро.

    Поставете ни прашање