© www.freepik.com

Wellness

 • Степен: виша школа (2 години).
 • Јазик: словенечки.
 • Звање: организатор на бизнис во Wellness центар.

Wellness е една од најбрзорастечките гранки во светот. Активноста на оваа гранка се рефлектира во позитивните трендови на Wellness туризмот, поради што професиите од оваа област се повеќе се бараат и цени.

Дипломирани студенти стекнуваат знаење во областа на Wellness услуги и производи, што значи балансиран и здрав начин на живот, но исто така и во областа на економијата, организацијата и планирањето на Wellness услуги.

За време на студиите, практичната настава е задолжителна, што го прави стекнатото знаење за Wellnessс туризмот уште подобро.

Дипломирани студенти лесно наоѓаат работа во Wellness центри, салони за убавина, здравствени и спортски организации, како што се фитнес центри и центри за советување за здрав начин на живот.

  Закажете
  консултација

  Поставете ни прашање и закажете консултација.
  Нашите експерти ќе ви одговорат што е можно поскоро.

  Поставете ни прашање