© www.freepik.com

Маркетинг

 • Степен: додипломски (3 години), постдипломски (2 години).
 • Јазик: словенечки, англиски.
 • Звање: Диплома по економија.

Целта на оваа програма е формирање на професионални компетенции во областа на анализа на побарувачката на потрошувачите, донесување одлуки за развој на бизнисот, управување со брендови, односно рекламни и ПР -кампањи.

Студентите учат модерни методи и маркетинг алатки, вклучувајќи ги и најновите технологии за дигитален маркетинг. За време на студиите, студентите учествуваат во реални маркетинг проекти, но и во деловни игри, натпревари и форуми организирани од факултетот во соработка со партнерски компании. Дипломирани студенти можат да работат на различни позиции во маркетинг, маркетинг комуникации, управување со брендови и оддели за продажба.

  Закажете
  консултација

  Поставете ни прашање и закажете консултација.
  Нашите експерти ќе ви одговорат што е можно поскоро.

  Поставете ни прашање