© www.freepik.com

Економски инженеринг

 • Степен: додипломски (3 години), постдипломски (2 години).
 • Јазик: словенечки.
 • Звање: Диплома за економија.

Оваа интердисциплинарна програма, спроведена во соработка со 3 факултети, има за цел да обучи професионалци со знаење во областа на економијата, технологијата и менаџментот.

Оваа програма посветува големо внимание на предмети од областа на механиката, градежништвото и дизајнот.

Тие се надополнети со економски дисциплини (економија, математика, менаџмент, финансии, маркетинг) и компјутерски науки.

Дипломирани студенти се здобијат со способност да имаат длабоко разбирање на процесите на управување со производството, развој и управување со проекти, маркетинг и продажба.

По завршувањето на студиите, тие држат менаџерски позиции во градежни компании, инженерски и консултантски компании.

  Закажете
  консултација

  Поставете ни прашање и закажете консултација.
  Нашите експерти ќе ви одговорат што е можно поскоро.

  Поставете ни прашање