© www.freepik.com

Дигитална уметност и практика

 • Степен: додипломски (3 години), постдипломски (2 години).
 • Јазик: словенечки.
 • Забелешка: школарината се плаќа.
 • За да се запишете во програмата за дигитална уметност и практика, потребно е да го положите приемниот испит. (портфолио и мотивационо писмо).
 • Звање: дипломиран дигитален уметник и практика.

Целта на оваа програма е да обучи експерти во областа на дигиталните технологии. Структурата на програмата е поделена на 4 модули: анимација (анимиран филм, анимација во креативни индустрии), видео (играни, документарни, експериментални и уметнички видеа), фотографија (авторска, сцена, репортажа) и модерни медиуми (креативна употреба на нови технологии). Овој пристап им овозможува на студентите да комбинираат различни медиуми и креативни компоненти на секој од овие модули. Исто така, студентите ги учат сите компоненти на медиумите и во уметничко-практична и на теоретска основа. Како резултат на тоа, оваа програма обезбедува големи можности за вработување.

Секој од 4 -те модули е насочен во 3 насоки: кинематографија, креативна индустрија и современа уметност.

Дипломирани студенти лесно наоѓаат работа во разни видови медиуми (телевизија, онлајн изданија, електронски и печатени списанија), филмски студија, маркетинг агенции, галерии, музеи и архиви.

Добијте квалитетно образование со акцент на пракса во областа на дигитална уметност во Словенија. Студентски бенефиции. Европска диплома признаена во ЕУ и САД. Започнете го вашето патување кон успешна кариера денес! Контактирајте не за бесплатна консултација.

  Закажете
  консултација

  Поставете ни прашање и закажете консултација.
  Нашите експерти ќе ви одговорат што е можно поскоро.

  Поставете ни прашање