© www.freepik.com

Биопсихологија

 • Степен: додипломски (3 години), постдипломски (2 години).
 • Јазик: словенечки.
 • Звање: дипломиран биопсихолог.

Биопсихологијата се занимава со полето на научно истражување на биолошката позадина на психолошките процеси. Целта на студиската програма за биопсихологија е да ги комбинира природните и општествените науки со цел да се надмине класичниот третман на индивидуалните и општествените појави од утврдената гледна точка. Дипломирани студенти на тој начин ќе добијат поширок поглед за човечката психа, а исто така ќе можат да ги користат научните методи на општествените и природните науки како средство за решавање задачи во пракса.

Студиите се фокусираат на основните биопсихолошки прашања, како што се толкување на изворот на свест во однос на функционирањето на мозокот во поширока смисла и проучување на однесувањето на масите.

Дипломирани студенти ќе можат да работат како експерти во областите на општи психолошки консултации, во истражувачки и развојни активности.

Тие исто така ќе можат да се вработат во областа на невладиниот сектор, или во областа на човечките ресурси.

  Закажете
  консултација

  Поставете ни прашање и закажете консултација.
  Нашите експерти ќе ви одговорат што е можно поскоро.

  Поставете ни прашање